Rifai .org

De Web Site van Rifai Soefi Orde

De Reis (Seyr-u Suluk)

De Reis (Seyr-u Suluk)

Soefisme (Tasawwuf) is een scholing van integriteit naar volwassenheid.  Deze scholing heet ‘Seyr-u Suluk’, ‘Seyr’ betekent ‘reis’ en ‘Suluk’ betekent ‘op weg zijn’. In deze reis loopt de reiziger van negeren tot kennis, van kwaad tot goedheid en integriteit, van zijn eigen zijn tot Allah.

De Soefi proces bestaat essentieel op basis van Murshid-Derwish, mentor-student relatie. Deze relatie wordt ondersteunt en versterkt binnen een “spirituele familie”,
een Tariqah van zoekers. De reis begint met de ‘Biath’: De inwijding van belofte van de Derwish en de Sjeikh aan elkaar. Door alle ups en downs, de bochten en de beproevingen van de reis wordt de Derwish door zijn Murshid (spirituele leraar) begeleidt, toegewijd om door de stijgende spirituele fases heen te gaan tot volwassenheid.

Seyr-u Suluk raapt de verstrooide aandacht op en versterkt de wil. Met doorzettings-vermogen wordt de Nafs (vals zelf/ego) door deze reis geleidelijk verschoond en verzuiverd. Van dag tot dag in allerlei omstandigheden begint de Nafs zich als een goed getraind paard te gedragen in overeenstemming met zijn rijder.